„Azt hiszem bátran állíthatom, hogy a Flavában valami különlegeset alkottunk. Ezt erősítette meg a tavaly kapott Michelin-ajánlás, amely hatalmas büszkeséggel tölt el minket. Úgy gondolom, az elismerés elérésében fontos szerepet játszott a laza, ugyanakkor profi és tudatos kiszolgálás, amit kollégáimmal együtt alakítottunk ki itt. Ha egy vendég tanácsot kér, mindig az ő igényeihez alakítom ajánlásaimat, de szerintem a tökéletes Flava este egy pohár Runiart Blan de Blancs-nal kezdődik, és a koronát a nádudvari báránybordánk teszi fel, ami igazi közönségkedvenc.” – Szász Sándor
Executive Chef
Varjú Imre séf 2024-ben csatlakozott a Flava Kitchen & More csapatához. Imre gasztronómiai érdeklődését a kíváncsiság és a folyamatos tanulás vágya határozza meg, stílusát pedig a kreativitás és az innováció jellemzi. Bátran és biztos stílusérzékkel keveri a különböző ízeket és textúrákat, hogy olyan új és emlékezetes gasztronómiai élményeket hozzon létre a vendégeknek, amelyekért érdemes visszatérni.
Imre hitvallása tökéletes összhangban áll a Flava koncepciójával, hiszen a szezonálisan megújuló, friss és kreatív menüsor a világkonyhára épít – így a séf bátran meríthet ihletet például olyan nemzetközi kedvencekből, mint amilyen a goffri, tálalhatja azt a régió klasszikusára rímelő rántott csirkecomb filével, távol-keleti ízprofillal ötvözve. Mindezt egyedülálló lezserséggel.
„A Flava nem csak egy étterem, hanem egy közösség is, ezért arra törekszünk, hogy a fogások is könnyed, barátságos hangulatot tükrözzenek. Ez köszön vissza az ételek egyszerűségében és letisztultságában, miközben mindig van bennük valami különleges csavar. Ráadásul a fogások tálása is gyakran játékos formában történik, így a vendégeink átélhetik a minőségi alapanyagokra és kreativitásra épülő, laza hangulatot.” Varjú Imre