Új energiákat, új inspirációkat, lendületet és a meglévő gasztronómiai hagyományok iránti tiszteletet képviselte a BDPST Group három gasztronómiai egysége, a tokaji Bobajka étterem, a BOTANIQ Bár és az idén debütáló Flava Kitchen & More budapesti étterem az MBH Bank Gourmet Fesztiválon június 2. és 4. között.
A Millenárison mutatkozott be a belváros szívében található Flava Kitchen & More Budapest belvárosi étterem, amely alapjául a sharing koncepció szolgál. Séfjük, Zvekán Kornél hű volt az éttermi koncepcióhoz, a nemzetközi konyhából kínált ínycsiklandó ízkavalkádot. „Koncepciónk, hogy mindenki otthon érezze magát, amikor nálunk jár. A hagyományok megtartásával alkotunk olyan ételkülönlegeségeket, melyek izgalmas gasztronómiai élményt nyújtanak. Ennek szellemében készült az előételünk, a Flava bukta: a klasszikusnak ismert, édes buktakalácsba egy különleges töltelék került, az étel nyomós okot ad a visszatérésre” – fogalmazott a Flava séfje.
A tavaly debütáló tokaji Bobajka étterem a hagyományos ízvilágot bújtatta új köntösbe: az étteremnek is nevet adó mákos guba alaphozzávalója, a mák került desszertjükbe. Tekintettel a tavalyi sikerességre, a koncepciójukon idén sem változtattak. „Minden fogásunkban visszanyúltunk a hagyományokhoz, de mégis valami újat, valami izgalmasat vittünk bele. A hortobágyi húsos palacsintánkon is hagyományos ízekkel dolgoztunk, de viszünk bele egy kis indiai ízvilágot. A desszert is pezsdítő, a klasszikus szilvás gombócban a lekvár kapott egy kis balzsamecetet, de más izgalmas újdonság is került a hagyományos receptbe” – mondta Varjú Imre, az étterem séfje.
A BOTANIQ Bár különleges koktélokkal, frissítőkkel és mennyei pezsgővel várta három napon át a látogatóka a gasztronómia hazai ünnepén, ahol tavaly az „örökség” témáját jártuk körül, idén pedig az „új generáció” került középpontba. A fiatal tehetségek sikerességére jó példa Langó Tamás, a BDPST Group 26 éves Executive Sommelier-je, aki tavaly elsőként nyerte el a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját. A fesztivál látogatóinak ő mutatta be az italkülönlegességeket. A szakma egyik legnevesebb díjának birtokosa bízik abban, hogy története motiváló az új generációnak. „Mindenütt gyűjtjük az új energiákat, az új inspirációkat, hiszen ez ad lendületet az új, modern gasztronómiában. Hiszem, hogy a hozzáállásunk, szakmaiságunk másoknak inspiráció, és szeretném, ha a fiatalabbak is felfigyelnének arra, hogy a bor világában mennyi új lehetőség, sikeresség rejlik” – fogalmazott Langó Tamás.
Az éttermek Gourmet Fesztiválon megtalálható menüje a következő volt:
Flava budapesti étterem
Séf: Zvekán Kornél; étteremigazgató: Mesterházy Péter
Előétel: Flava bukta
Főétel: Bárány köfte, naan, kimchi
Desszert: Babka, tejfagylalt
Bobajka étterem
Séf: Varjú Imre; étteremigazgató: Koór Kitti
Leves: Paprika velouté, füstölt pisztráng, túró
Főétel: Hortobágyi palacsinta
Desszert: Szilvás gombóc
Botaniq Bar
Executive sommelier: Langó Tamás; bármenedzser: Feke Soma
Kínálat:
Pezsgő: Krug, Dom Perignon, Ruinart, Veuve Clicquot
Slushy: Whispering Rosé, Cellery-Coco daiquiry
Koktél: Michelada, Paloma by FLAVA, Martini by Bobajka, Pearl palace by BOTANIQ